Bijuteria de la ceară la argint | Galeriile Voicu
Curs de bijuterie in ceara

Bijuteria de la ceară la argint

Bijuteriile din metale prețioase pot fi realizate prin numeroase tehnici. Una dintre cele mai vechi tehnici este aceea a „cerii pierdute”. Denumirea vine din faptul că în procesul de producție a bijuteriei, ceara va fi arsă complet, în locul ei turnându-se metalul.

01.

Viziune Creativă

În această etapă, transformi ideile tale într-un plan concret. Alaturi de formator, alegi tipul de piesă pe care vrei să îl creezi și îți definesti conceptul în detaliu, pregătindu-te pentru etapele practice ce urmează.

02.

Sculptarea în Ceară

Pornești cu instrumentele la îndemână – picurator, spatula, freza, bisturiul – și începi modelarea cerii pentru a-ti îndeplini designul.

03.

Conectarea la sursă

Construiești un „copac de turnare” pentru piesa din ceară. Selectezi dimensiunile tijelor de alimentare și asiguri o legătură solidă între elemente.

04.

De la Ceară la Metal*

Copacul de turnare este imbracat in masa de ambalat si pus în cuptor pentru a arde ceara și a crea un gol unde va fi turnat metalul. 

05.

Separarea și Degrosarea

Traforezi cu grijă piesa din ansamblul metalic și începi procesul de îndepărtare a materialului în exces.

06.

Finisaj Artistic

Finalizezi creația prin șlefuire și polișare. Poți adăuga accente personale prin patinare sau chiar aurire, pentru a-ți scoate în evidență stilul și abilitățile.

* Aceasta etapa se face în atelier, în cadrul cursului se realizează celelalte etape. Procesul de transformare este esențial pentru a obține o piesă din argint care respectă fiecare detaliu al modelului din ceară.

Dacă dorești să lucrezi cu pietre ce necesită țintuire este necesar să ai cunoștințe în prealabil. Dacă îți dorești să înveți țintuirea, te invităm la cursul de țintuire și gravură.

Alege formatul potrivit

Detalii curs de ceara

La sfârșitul cursului veți avea finalizat un obiect de bijuterie: inel sau pandant care să includă noțiunile tehnice învățate. Această bijuterie vă aparține și va fi excelentă pentru a fi arătată prietenilor. 

Curs fulger

Seara în timpul săptămânii

2 zile conscutive

Incepători grăbiți

Seara în timpul săptămânii

4 zile | 18:30 – 21:30

Școala va asigura suportul tehnic compus atât din mesele de lucru și scule, cât și materia primă: argintul și pietrele folosite în construcția bijuteriilor.

Scoala acordă un maxim de 25 grame de argint la incepători grăbiți, și 10 grame de argint la cursul fulger. Cantitatea suplimentară va fi achiziționată contra cost. Manopera de turnare este de asemenea asigurata pentru maxim 4 piese. Pentru un numar mai mare, manopera se va achita separat.

Cursul va avea maxim 6 cursanți, pentru ca fiecare dintre participanți să profite de toată atenția de care are nevoie din partea formatorului.

*Prețul nu include TVA și este prețul final care va fi plătit de cursant.

Tehnici abordate

Avantaje

Dezavantaje

Profesor

Gabriela Secărea

Am ales să predau din nevoia și dorința de a transmite mai departe informația adunata in cei 10 ani de experiență si sutele de ore de cursuri si de experimentari.

Îmi place sa predau pentru ca îmi place ideea de comunitate de bijutieri care creste si se dezvolta. Si nu in ultimul rând, am o bucurie personala deosebit de puternica in momentul in care vad piese uimitoare create de un cursant, cu ajutorul unei tehnici învațate in cadrul unuia dintre cursurile mele.

Cred că acest tip de bucurie poate fi resimțită doar de un profesor sau un părinte.

Curs de bijuterie in ceara

De la ceară la argint

Testimoniale

La cursul de ceară, într-un ambient relaxant și intim, cu materiale și instrumente puse la dispoziție de Galeriile Voicu, mi-am îndeplinit o dorință mai veche, aceea de afla cum îmi pot crea propriile bijuterii. A reprezentat o provocare de a-mi pune la treaba creativitatea și de a ieși din banalul cotidian. Am primit explicații detaliate despre etapele de lucru, dotarea necesara, tips and tricks Și am primit răspunsuri la toate întrebările.
Ana Maria
Cursul de ceară a fost o încântare. Gabriela explică detaliat, cu răbdare și blândețe, ceea ce face ca procesul să decurgă ușor, într-o atmosferă plăcută și relaxată. Am învățat multe detalii tehnice și bijuteriile pe care le-am obținut la final mi-au întrecut cu mult așteptările. M-am simțit foarte bine pe tot parcursul cursului și am plecat bucuroasă și mulțumită de rezultat și de bijuteriile pe care le-am creat. 💚
Anca
Acest curs mi-a adus libertate. Îmi doream să creez niște bijuterii organice, mai aproape de natură, dar nu știam cum se poate face asta. Acum am descoperit. Atmosfera de la curs a fost minunată și am învățat tot ce am nevoie ca să pot continua să lucrez bijuterii și la mine în atelier.
Marinela Roman
Cursul este scurt dar intens, dar în același timp pentru mine a fost mega relaxant și încurajator, pentru ca am descoperit ce pot să fac 🦋 Am lucrat cu tot soiul de instrumente și am dobândit cunoștinte extrem de utile. În cele 4 seri am descoperit diverse FEȚE ale bijuteriilor, multe informații, pe care abia aștept să le pun în practică în creațiile mele. Gabriela este excepțională și se aplică cu pasiune și înțelegere astfel în cât fiecare dintre elevii săi să înțeleagă și să descopere ce le place. Recomand cu drag🥂
Mirela Tanasin
Hello, am pașit curioasă în casa unde se ținea cursul de Ceara. Primul impact a fost “ wow, ce norocoasă sunt să particip la curs într-o locație așa elegantă și boemă” Am cunoscu-o pe Gabriela și a fost dragoste la prima vedere, un om frumos, deschis, răbdător și atent și un BUN PROFESOR Cele 3 zile mi-au deschis apetitul pentru a continua. Am dobândit multe informații și s-a pus mult accent pe spiritul creator propriu! Recomand cursul de ceara pentru cei care își doresc să învețe cum să își creeze propriile bijuterii!!!
Larissa Stroe

Intrebari frecvente

Dupa curs, unde imi pot turna bijuteriile?

Unul dintre avantajele scolii de bijuterii Galeriile Voicu, este faptul sa se afla in aceeasi locatie cu atelierul de bijuterie J Kult, atelier infiintat in 2017. De aceea, dupa terminarea lui, puteti veni cu piesele lucrate in ceara, iar atelierul vi le va turna in aur sau argint.

Pentru acest serviciu si nu numai, cursantii scolii Galeriile Voicu beneficiaza de preturi preferentiale. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa solicitati lista de preturi pentru colaboratori.

Pot folosi pietre in bijuteriile cu ceara?

Desigur, se pot folosi toate tipurile de pietre in bijuteriile lucrate in ceara. Totusi, daca va ganditi la pietre pe care doriti sa le montati direct in ceara, sunt doar cateva care rezista la temperaturile de topire ale metalului, printre care: diamantul, rubinul si safirul. La curs vom avea ocazia sa ne jucam cu unele dintre pietre de calibru mic enumerate mai sus.

Ce fac daca vreau sa folosesc pietre care nu rezista la turnare in bijuteriile mele lucrate in ceara?

Pentru pietrele care nu rezista la temperaturi inalte, si anume majoritatea pietrelor, va recomandam montarea lor in piesa turnata deja in metal ( aur sau argint).

Pentru a invata mai multe despre montarea sau tintuirea pietrelor, va recomandam cursul de incepatori in metal, sau cel de gravura si tintuire pietre.

In ce metal se va lucra la cursul de ceara?

La curs se va lucra doar in argint. La cerere se pot turna si in aur piesele lucrate in ceara, insa acest proces va implica costuri suplimentare si un timp mai indelundat pana la primirea bijuteriilor. Puteti solicita informatii suplimentare pe watsappul scolii. Atelierul nu toarna in alte metale, de tipul: bronzului, cuprului sau alamei.

Imi pot aduce de acasa elemente pe care sa le torn in argint, in cadrul cursului?

Bineinteles, incurajam creativitatea si originalitatea. Ceea ce va trebui sa stii, insa, este faptul ca vom discuta si decide impreuna daca materialele sau modelele ales pot fi create sau turnate in cadrul cursului. De asemenea, trebuie sa ai in vedere ca scoala acorda un anumit numar de grame de argint incluse in fiecare curs. Cantitatile ce depasesc gramajul inclus, precum si manopera de turnare vor trebui achitate separat.

Care este diferenta dintre cele trei tipuri de cursuri in ceara?

Diferenta intre cursul fulger de doar 3 ore si cele doua cursuri mai lungi consta in numarul de piese lucrate, tehnicile abordate si tipul de ceara folosit. Din cauza timpului extrem de scurt, in acest curs se va lucra cu doar un tip de ceara si se va crea o singura bijuterie.

Cursurile “De la ceara la argint” pentru grabiti si pe indelete ofera mai mult timp pentru abordarea fiecarei tehnici predate. Avantajul cursului “De la ceara la argint pe indelete” este ca veti avea suficient timp sa reluati tehnicile utilizate in prima zi a cursului si sa exersati fiecare detalui. Conform experientei noastre de pana acum, cursantii simt nevoia sa refaca unele piese pe care le-au creat in prima zi a cursului si de care, pana la final, nu mai sunt atat de multumiti.

Bijuteriile se vor create

Înscrie-te la curs

Înscrie-te la cursul de ceara 

Adresa

Str. General Constantin Coandă 29, București

Program

LUNI - VINERI: 10:00 – 17:00

Contact

Telefon: +40 766 795 489
Email: contact@galeriilevoicu.ro

Scroll to Top