Prelucrarea manuală a metalului | Galeriile Voicu
Curs de bijuterie

Prelucrarea manuală a metalului

La sfârșitul cursului veți avea finalizat un obiect de bijuterie: inel sau pandant care să includă noțiunile tehnice învățate. Această bijuterie vă aparține la finalul cursului.

Alege formatul potrivit

Detalii curs de bijuterie

Cursul se adresează doar începătorilor în bijuterie. Tehnica pe care o vom aborda în cadrul cursului va fi aceea de „construcție”, adică modelarea și prelucrarea la rece a metalelor neferoase și sudarea lor.

Incepători grăbiți

Seara în timpul săptămânii

3 zile | 18:30 – 21:30

Pe îndelete

Seara în timpul săptămânii

4 zile | 18:30 – 21:30

Școala va asigura suportul tehnic compus atât din mesele de lucru și scule, cât și materia primă: argintul și pietrele folosite în construcția bijuteriilor.

Școala acordă un maxim de 15 grame de argint. Cantitatea suplimentară va fi achiziționată contra cost.

Cursul va avea maxim 6 cursanți, pentru ca fiecare dintre participanți să profite de toată atenția de care are nevoie din partea formatorului.

*Prețul nu include TVA și este prețul final care va fi plătit de cursant.

Tehnici abordate

Avantaje

Dezavantaje

Profesor

Gabriela Secărea

Am ales să predau din nevoia și dorința de a transmite mai departe informația adunata in cei 10 ani de experiență si sutele de ore de cursuri si de experimentari.

Îmi place sa predau pentru ca îmi place ideea de comunitate de bijutieri care creste si se dezvolta. Si nu in ultimul rând, am o bucurie personala deosebit de puternica in momentul in care vad piese uimitoare create de un cursant, cu ajutorul unei tehnici învațate in cadrul unuia dintre cursurile mele.

Cred că acest tip de bucurie poate fi resimțită doar de un profesor sau un părinte.

Curs de bijuterie

Prelucrarea manuală a metalului

Intrebari frecvente

Ce materiale sunt incluse în prețul cursului?

Materialele sunt incluse în prețul cursului, inclusiv un maxim de 15 grame de argint.

Cursurile sunt pentru începători sau pentru persoane cu experiență?

Cursurile sunt concepute atât pentru începători, cât și pentru cei cu experiență.

Pot aduce materiale proprii?

Materialele sunt furnizate de școala și în principiu se lucrează doar cu ele. Există foarte puține exceptți în acest sens, iar acestea vor trebui discutate în prealabil cu formatorul și acceptate în mod expres de acesta.

Care este politica de absență?

Politica de absenta se regaseste in cadrul contractului incheiat intre cursant si scoala inainte de inceperea cursului. In principiu se va incerca gasirea unei solutii de comun acord intre cursant si scoala, astfel incat intr-un termen dat, sa se poata recupera orele absentate.

Voi primi feedback individual?

Metoda de evaluare reprezinta insasi piesa sau piesele realizate pana la finalul cursului. Aceste piese sunt incluse in costul cursului, iar cursantul le va putea lua cu el la incheierea zilelor de curs.

Ce voi realiza în curs?

Cursurile sunt concepute pentru a vă permite să creați cel putin o piesă finală de bijuterie. De obicei insa, este timp suficient pentru cel putin doua piese de bijuterie din argint.

Ce suport oferă școala după finalizare?

Dupa finaluzarea cursului, scoala oferă mai multe tipuri de suport:
- suportul de curs care este inclus in costul cursului si la care cursantii au acces din prima zi de curs;
- suport tehnic și acces la unelte pentru a exersa, prin intermediul practicii asistate sau prin inchirierea unui banc de lucru
- grupul de watsapp al grupei din care a facut parte. In cadrul acestui grup pot pune intrebari sau face schimb de informatii cu formatorii sau colegii.

Pot să vând piesa de bijuterie realizată?

Piesa de bijuterie realizată în curs este inclusă în preț cursului si puteti face orice doriti cu ea, inclusiv sa o vindeti. Trebuie totusi sa tineti cont de legislatia in vigoare referitoare la vanzarea bijuteriilor din metale pretioase.

Cum să întrețin uneltele?

In functie de tipul si destinatia fiecarei unelte, difera si modalitatea de intretinere a acestora. Multe dintre aceste informatii le veti afla la curs, iar daca veti avea intrebari punctuale, formatorii nostri va vor raspunde cu placere.

Ce este insa important de retinut: sculele din fier sau otel trebuie tinute in medii uscate, componentele electrice trebuie conectate doar la prize cu protectie si impamantare, iar elementele care pot lua foc tinute sub observatie cat se lucreaza cu ele, sau in spatii special destinate pentru depozitarea lor.

Ce alte oportunități oferă școala?

Școala funcționează și ca un spațiu de conectare între cursanți, precum și intre cursanti si profesioniști. De asemenea, pentru cei interesati, periodic se vor organiza evenimente, sau se va participa la evenimente in cadrul carora vor fi invitati sa expuna si fostii cursanti ai scolii.

Bijuteriile se vor create

Înscrie-te la curs

Adresa

Str. General Constantin Coandă 29, București

Program

LUNI - VINERI: 10:00 – 17:00

Contact

Telefon: +40 766 795 489
Email: contact@galeriilevoicu.ro

Scroll to Top