Tehnici de baza de filigran în bijuteria contemporană - Scoala de bijuterie contemporana | Galeriile Voicu
Curs de bijuterie

Tehnici de baza de filigran în bijuteria contemporană

Tehnica delicată și dantelată, filigranul oferă o gama largă de posibilități celor care doresc să construiască piese mari, dar ușoare precum și pasionaților de bijuterii fine, de mici dimensiuni.
Tehnici de baza de filigran

Detalii curs de bijuterie

Cursul se adresează exclusiv celor care au mai lucrat în argint și doresc să învețe frumoasa tehnică a filigranului.

Materialul cu care se va lucra este argintul, urmând ca fiecare cursant să construiască cel puțin doua piese, dintre care una va fi un inel.

Școala va asigura suportul tehnic compus atât din mesele de lucru și scule, cât și materia primă: profilele si firele din argint.

În timpul cursului, vei avea oportunitatea să-ți dezvolți propriul stil și să explorezi designul personal. Vei crea modele și combinații unice, adaptate preferințelor și gusturilor tale.

Cursul va avea maxim 6 cursanți, pentru ca fiecare dintre participanți să profite de toată atenția de care are nevoie din partea formatorului.

*Prețul nu include TVA si este pretul final care va fi platit de cursant.

Luni | Marti | Miercuri

3 zile | 10:00 – 15:00

Tehnici abordate

De-a lungul cursului vom învața cum să manevrăm și să modelam firele subțiri de filigran și vom face cu ajutorul lor modele complexe și detaliate.

Avantaje

Dezavantaje

Profesor

Gabriela Secărea

Din perspectiva formatorului, acest curs reprezintă o oportunitate de a împărtăși maestria și detaliile tehnice ale tehnicii filigranului. Aceasta tehnica permite crearea de piese de bijuterii unice și extrem de detaliate. Este o tehnică ce pune la încercare abilitățile cursanților, ajutându-i să-și aprofundeze cunoștințele și să-și îmbogățească portofoliul de creații.

 

Din perspectiva școlii, cursul de filigran reprezintă o extensie naturală a ofertei noastre educaționale, completând gama de cursuri deja existente. Ne dorim să oferim o platformă unde pasionații de bijuterii pot explora diverse tehnici și materiale, beneficiind de resurse de calitate și un mediu propice pentru învățare și creativitate. Cu un număr restrâns de participanți și o durată bine definită, cursul este conceput pentru a oferi o experiență de învățare intensă și personalizată.

Curs de bijuterie

Tehnici de baza de filigran

Intrebari frecvente

Ce voi învăța în acest curs?

Vei învăța tehnici de bază în arta filigranului, tehnici care îți vor permite să creezi bijuterii unice.

Cui se adresează cursul?

Cursul se adresează celor care au mai lucrat în argint și doresc să învețe tehnica filigranului.

Ce materiale sunt incluse în curs?

Școala va asigura suportul tehnic, incluzând mesele de lucru, sculele și materia primă: profilele și firele din argint.

Pot să îmi aleg propriul design?

la inceputul cursului vi se vor pune la dispozitie cateva modele de piese. Vom porni de la acestea, pentru a ne asigura ca acoperim baza de abilitati necesare lucrului cu filigranul. Bineinteles, creativitatea este incurajata, piesele finale realizate de cursanti fiind de fiecare data foarte diferite de modelul de la care se porneste.

Pot să îmi aduc propriile materiale?

Deoarece scoala pune la dispozitie tot ceea ce este necesar acestui curs si deoarece ne dorim ca toti cursantii sa aiba puncte de pornire egale, nu incurajam aducerea materialelor proprii.

Ce se întâmplă dacă fac o greșeală?

Erorile sunt parte din procesul de învățare și veți avea sprijinul instructorului pentru a corecta și îmbunătăți. Incurajam procesul de experimentare si preferam sa faceti greseli in timpul cursului, pentru a afla impreuna cu formatorul cum trebuie corectate.

Există sprijin individualizat?

Da, timpul alocat va fi adaptat la nevoile fiecărui cursant.

Voi putea să îmi vând creațiile?

Da, tehnicile învățate la curs vă vor oferi un nivel de abilitate care să vă permită să creați bijuterii la un nivel comercializabil. Trebuie totusi sa tineti cont de legislatia in vigoare pentru comercializarea metalelor pretioase.

Voi avea ocazia să-mi dezvolt stilul propriu?

Da, cursul oferă oportunitatea de a explora designul personal și de a crea modele unice, adaptate preferințelor și gusturilor tale.

Bijuteriile se vor create

Înscrie-te la curs

Adresa

Str. General Constantin Coandă 29, București

Program

LUNI - VINERI: 10:00 – 17:00

Contact

Telefon: +40 766 795 489
Email: contact@galeriilevoicu.ro

Scroll to Top