Curs de gravură și țintuire pentru bijutieri | Galeriile Voicu
Galeriile voicu

Curs de gravură și țintuire pentru bijutieri

Acest curs îți va ridica nivelul abilităților în montarea pietrelor prețioase. Șase săptămâni intensive, îndrumare de la un expert gravor-țintuitor și cunoștințe bogate te așteaptă.

01.

Gravură

Gravura vă va învăța detaliile fine ale sculptării, în timp ce segmentul de tintuire vă va oferi experiența practică necesară pentru a monta pietre în diferite stiluri și tăieturi.

02.

Țintuire

Vei ști să țintuiești pietre într-un mod profesional ceea ce reprezintă un atu,  te introduce în rândul unei categorii rare de bijutieri, bijutieri care sunt de obicei foarte căutați.

03.

Experiență

În acest curs complex, veți avea oportunitatea de a vă îmbogăți setul de abilități prin gravură și țintuire căpătand cu adevărat experiență practică.

Detalii practice pentru curs

Ce înveți la cursul de țintuire?

Înveți care sunt diferitele tipuri de țintuire din care poți alege atunci când vrei sa realizezi o bijuterie. Înveți cum sa montezi pietrele astfel încât sa le pui in valoare. Atunci când ai exersat tehnica țintuirii vei putea realiza o montură perfectă care va conferi calitate bijuteriilor pe care le creezi.

Curs tintuire si gravura

Bazele gravurii

Prima parte va începe cu câteva elemente de baza din tehnica gravurii:

 • necesarul și pregătirea sculelor pentru tintuirea pietrelor;
 • pregătirea suprafeței pentru gravură;
 • tehnica gravării unei linii – gravarea câtorva tipuri de modele.

Tintuirea

Cea de-a doua parte, mai amplă, va fi țintuirea. Predarea acestei tehnici va fi adaptată în funcție de nivelul fiecăruia indiferent dacă ești bijutier începator sau avansat

Tipurile de țintuire prin care se va trece vor fi:

 • Țintuire bezel
 • Țintuire flush sau gypsy setting
 • Țintuire inele „eternity”
 • Asemănări și diferențe între țintuirea cu gheruțe (4 sau 6) și țintuirea “coșuleț”
 • Țintuire tip cluster
 • Țintuire micro “pavé”
 • Țintuire tip “a jour”
 • Tehnici mixte de țintuire

Experienta

Pe lângă acestea se vor mai discuta:

 • Sfaturi și trucuri pentru prinderea pieselor ce urmează a fi țintuite; 
 • Încadrarea și aspectul zonelor ce urmează a fi țintuite;
 • Reglarea corectă a microscopului. Fiecare cursant va avea asistență individuală și suficient timp pentru a exersa țintuirea pietrelor la microscop.

Detalii tehnice ale cursului de țintuire și gravură

Fiecare clasă va avea maxim 6 persoane. Va exista un microscop conectat la un monitor. Veți lucra pe rând la microscop, ca să vă obișnuiți cu el.

Fiecare masa va fi dotată cu tot ceea ce este necesar și util pentru tehnicile de țintuire, inclusiv bila de țintuit și micromotor.

 • În cadrul cursului vor fi folosite:
  2-3 plăcuțe de alamă;
 • un banuț de argint;
 • mai multe verighete din argint de diferite dimensiuni;
 • casete din argint.

Acestea sunt incluse în costul cursului și vor fi folosite pentru exersarea tehnicilor de gravură și de țintuire. Dacă veți dori să lucrați pe verighete cu dimensiuni diferite, vor fi disponibile, la alegere și alte cote de verighete, gata pregătite pentru curs, însă contra cost.

Pietrele țintuite vor avea diametre cuprinse între 1.75 mm și 7*3.5 mm.

Curs de gravură și țintuire pentru bijutieri

Detalii curs

Cursul de gravură și țintuire pietre realizat in cadrul scolii Galeriile Voicu este caracterizat prin atenția fata de cursanți, calitatea informațiilor, cantitatea mare de detalii disponibile, experiența extrem de vasta a profesorului și aparatura de lucru utilizată.

Investiție 6000 Ron*

*Prețul nu include TVA și este prețul final care va fi plătit de cursant.

Banii pot fi achitați în două rate, până cel tarziu în prima zi de curs.

Profesor

Gabriel Zuică

Bijutier și țintuitor cu o experiență de mai bine de 35 ani, Gabriel Zuică este membru al Centrului Gemologic Român.

Înainte de a fi ținuitor, Gabriel a fost gravor. Tocmai de aceea cursul nostru de țintuire va avea norocul de a începe cu unele tehnici de bază din gravură.

Curs de gravură și țintuire

Cum este la curs

Testimoniale

Cursul asta mi-a dat libertatea de a avea incredere in mine in momentul in care tintuiesc o piatra. In acelasi timp, mi-a raspuns la intrebari clare si foarte punctuale, la care nu gasesti raspuns cand esti autodidact.
Ionut
E o plăcere să petreci zi după zi, împărțind acelaşi atelier, schimbând idei, împărtăşind experienţe, ronțăind prăjiturele (ştiţi voi, din acelea adictive) împreună cu creatori, cu prieteni. Şi este un privilegiu să înveți de la un om caruia îi face atâta plăcere să facă ceea ce face de ajungi să iubeşti şi tu ceea ce habar nu aveai că poti realiza.
Miruna
Au fost 6 saptamani pline de informatie si voie buna. Doua elemente esentiale pentru un curs minunat. Mi-a placut enorm organizarea perfecta. Iar Gabi este un om cald, dedicat si rabdator, care si-a pus toata puterea si priceperea in a ne invata cat mai mult.
Alice
În cadrul cursului de tintuire cu profesorul Gabriel Zuica, am avut ocazia să învăț multe tehnici și abilități valoroase. Aş zice că e un curs "from Zero to Hero". Pe parcursul cursului profesorul Gabriel Zuica ne-a ghidat cu pricepere și răbdare în această călătorie de învățare și ne-a împărtășit din experiența sa bogată în domeniul bijuteriilor. Am avut parte de o experiență plăcută și interactivă, unde am putut experimenta diferite metode și am putut împărtăși cunoștințe cu colegii de curs. Sunt recunoscătoare pentru această oportunitate de a învăța și a-mi dezvolta abilitățile de montare a pietrelor în bijuterii de la un maestru pasionat și priceput precum profesorul Gabriel Zuica.
Simona
Am fost foarte bucuroasă să aflu că se organizează cursuri de țintuire. Chiar îmi doream mult să imi întregesc cunoștințele de bijuterie. În cele 6 săptămâni am acumulat multe informații, pe care abia aștept să le pun în practică în creațiile mele. Gabi Zuică este un profesor extraordinar. A fost foarte răbdător și s-a pliat pe nivelul fiecăruia. Recomand cursul atât bijutierilor, cât și celor la început de drum, ce doresc să se axeze pe meseria de țintuitor. Mulțumesc organizatorilor si lui Gabriel Zuică
Roxana
Cursul de gravare și țintuire a fost o provocare pentru mine! Am trecut de la agonie la extaz pe parcursul acestui curs.Am început cu gânduri de "aoleu ce greu este, nu voi reuși niciodata asa ceva" și am terminat cu " vai ce frumos ieșit ce am lucrat !" A fost un curs foarte bine structurat, cu etape bine stabilite. Profesorul a fost foarte atent cu fiecare în parte, ne-a arătat tehnicile cu răbdare și ne-a oferit toate informațiile pentru o execuție perfectă. Tot cursul a necesitat răbdare din partea noastră , multă determinare și concentrare.Materialele cu care am lucrat au fost de cea mai bună calitate. Am format toți o echipă unită, dornică de informații noi, foarte utile pentru viitorul nostru!
Cori
Se spune ca: “teoria ca teoria, dar practica ne omoara’’ … a fost un curs practic ( si nimeni nu a avut de suferit), antrenant si incitant in acelasi timp, am parcurs toti pasii care trebuie facuti pentru tintuirea pietrelor. Am lucrat cu unelte si instrumente puse la dispozitie individual. Am dobandit cunostinte extrem de utile, tot cursul desfasurandu-se intr-un ambient placut, cu buna dispozitie. Felicitari organizatorilor si trainerului nostru Gabi. Multumesc!”
Alin
Pentru mine cursul de Gravura si tintuire din cadrul scolii Art-up a reprezentat urmatorul nivel de maiestrie in meseria mea de bijutier. Imi doream de ceva vreme sa fac un astfel de curs atat de complet. Pe durata cursului am invatat tehnicile clasice si cele mai des intalnite de gravura si tintuire, iar informatia primita de la profesorul nostru, Gabi Zuica, a fost de mare calitate, complexa si completa. Orice intrebare am avut, ni s-a raspuns complet si in detaliu. Toate sculele, instrumentele si materialele cu care am lucrat au fost puse la dispozitie de scoala. In urma acestui curs si a tot ceea ce am invatat in cele 6 saptamani de curs pot spune ca mi-au deschis o noua viziune si o noua poarta in bijuterie si abia astept sa pun in practica si in creatiile mele. Asa ca multumesc Gabriela si Gabriel pentru ca v-ati unit fortele si ati facut ca acest curs sa existe! 🙏🏼
Ioana
Bijuteriile se vor create

Înscrie-te la curs

Înscrie-te la cursul de gravură și țintuire pietre realizat în cadrul școlii Galeriile Voicu.

Vizitele la sediu se fac doar pe bază de programare.

Adresa

Str. General Constantin Coandă 29, București

Program

LUNI - VINERI: 10:00 – 17:00

Contact

Telefon: +40 766 795 489
Email: contact@galeriilevoicu.ro

Scroll to Top