Tehnici de baza de cizelură | Galeriile Voicu
Curs de bijuterie

Tehnici de baza de cizelură

Tehnica cizelurii presupune modelarea și texturarea suprafeței metalului prin ciocanire, pentru a crea motive ornamentale și detalii fine.
Tehnici de baza de cizelură

Detalii curs de bijuterie

Cursul se adresează celor care doresc să exploreze tehnica fascinantă a cizelurii în metal, urmând să creeze piese volumetrice, extrem de ușoare.

Școala asigură suportul tehnic, compus din mese, totalitatea sculelor și materialelor necesare pentru buna desfașurare a cursului. Piesele rezultate la finalul cursului, sunt incluse în costul cursului și aparțin cursanților.

Cursul va avea maxim 6 cursanți, pentru ca fiecare dintre participanți să poată profita la maxim de atenția formatorului și se adresează persoanelor meticuloase și atente la detalii.

*Prețul nu include TVA si este pretul final care va fi platit de cursant.

Luni | Marti | Miercuri

3 zile | 10:00 – 15:00 *
*o oră pauză: 12.30-13.30

Ce vei învața?

Cunoașterea materialelor și instrumentelor. Vom lucra cu trei tipuri de metale: argint, cupru și alamă, precum și cu instrumente specifice.

De asemenea vei învața să folosești ciocanele și poansoanele specifice, pentru a-ți crea propriul tău proiect.

Avantaje

Dezavantaje

Profesor

Gabriela Secărea

Crearea unui curs de cizelură este o oportunitate entuziasmantă de a revigora o artă antică și de a o face accesibilă pentru creatorii moderni. Este ca și cum ai avea la dispoziție un pânză tridimensională, pe care să îți exprimi creativitatea într-un mod mai tactil și palpabil. În plus, magia cizelurii nu se limitează la bijuterii; poate transforma obiecte banale ca tăvi, cani și vaze în piese de artă unice. 

 

De asemena, adăugarea unui curs de cizelură la oferta educațională diversifică portofoliul de cursuri, oferind un set unic de abilități. Cu un număr limitat de locuri disponibile, școala poate oferi un cadru de învățare intim, unde fiecare student beneficiază de îndrumare individuală și feedback constructiv.

Curs de bijuterie

Tehnici de baza de cizelură

Intrebari frecvente

Ce nivel de experiență în bijuterie este necesar pentru a participa la curs?

Cursul se adresează începătorilor, deci nu este necesară o experiență prealabilă în bijuterie. Va va fi totusi mai usor daca ati avut usoare intalniri prealabile cu bijuteria sau metalul.

Ce tipuri de metale vom folosi în cadrul cursului?

Vom lucra cu trei tipuri de metale: argint, cupru și alamă.

Ce instrumente specifice sunt necesare pentru cizelură și sunt acestea incluse în prețul cursului?

Vom folosi ciocane și poansoane specifice pentru cizelură. Acestea sunt puse la dispozitie de scoala, pentru a fi folosite de-a lungul cursului. Dupa incheierea cursului, piesele realizate va vor apartine, fiind incluse in costul cursului.

Cum este structurat cursul în ceea ce privește teoria și practica?

Cursul va combina teoria cu practica, începând cu introducerea în materiale și instrumente, urmată de exerciții practice de cizelură.

În cât timp pot să mă aștept să devin competent în cizelură?

Competența în cizelură depinde de cât de repede înveți și practici. Cu toate acestea, cursul vă va oferi o bază de 12 ore in care veti exersa.

Putem să aducem propriile noastre proiecte pentru a lucra la ele în timpul cursului?

Cursul urmeaza anumite linii, dorind sa ofere bazele pentru dezvoltarea viitoare, de aceea proiectele initiale sunt decise de catre formatori. Dupa incheierea cursului, daca doriti realizarea altor obiecte va invitam sa va inscrieti intr-un program de practica asistata pentru a le putea realiza sub indrumare.

Există oportunități de a expune sau vinde lucrările realizate în cadrul cursului?

Cursul nu include o componentă de expoziție sau vânzare, insa scoala participa in cadrul unor evenimente, ocazie cu care este dispusa sa prezinte si piesele cursantilor.

Bijuteriile se vor create

Înscrie-te la curs

Adresa

Str. General Constantin Coandă 29, București

Program

LUNI - VINERI: 10:00 – 17:00

Contact

Telefon: +40 766 795 489
Email: contact@galeriilevoicu.ro

Scroll to Top