Curs verificare metale prețioase | Galeriile Voicu ❤️

Curs verificare metale prețioase

În zilele noastre metalele prețioase evaluate și valorificate în casele de amanet sunt aurul, argintul, platina, paladiul și rodiul. Cu o valoare economică ridicată, datorată rarității sau folosirii lor drept moneda de schimb, acestea ridică deseori semne de întrebare în ceea ce privește puritatea, karatajul lor. Acest curs dorește să ajute la evitarea situațiilor negative, în care agenții caselor de amanet confundă metale comune cu metalele prețioase. Pentru a preveni și evita interpretări greșite este necesară atât o experiență teoretică, cât și una practică.

Detalii curs

Accentul principal al cursului este pus pe abilitățile practice legate de autentificarea bijuteriilor.

Structura cursului asigură că participanții să dobândească atât abilități practice, cât și încredere în capacitatea lor de a autentifica bijuteriile, lucruri esențiale pentru cei care lucrează într-un amanet, cât și pentru angajatorii acestora.

Conținutul cursului

 • Împarțirea și inventarierea kit-urilor de lucru;
 • Explicarea măsurilor de siguranța.
 • Importanța verificării bijuteriilor;
 • Imagine de ansamblu asupra materialelor prețioase;
 • Imagine de ansamblu asupra metalelor comune, precum și a marcărilor;
 • Bijuterii confecționate în combinație de mai multe metale prețioase sau cu metale comune;
 • Bijuteriile și estimarea pierderilor de metal prețios.
 • Tipuri de aliaje;
 • Importanța și tipul marcilor;
 • Importanța abilităților practice și exemple din realitate.
 • Exercițiu practic de inspectare vizuală a articolelor de bijuterii în scopul identificarii materialelor
 • Utilizarea corectă a instrumentelor de mărire
 • Discuții cu participanții despre observațiile și evaluările lor inițiale.
Vom analiza obiecte din:
 • aur galben și alb de diferite karataje;
 • argint 925;
 • argint 925 rodiat;
 • argint 925 aurit;
 • elemente/bijuterii de platină
 • metal comun placat cu aur.
 • Descrierea instrumentelor necesare pentru testare: soluții de testare, pietre de încercare, chei-etalon;
 • Instruirea practică a cursanților în utilizarea acestor instrumente;
 • Explicarea necesității manipulării sigure și adecvate a materialelor de testare;
 • Tehnici de testare și sfaturi utile pentru o identificare eficientă fără deteriorarea bijuteriilor;
 • Explicarea conceptului de analiză spectrală pentru aliaje;
 • Explicarea tipurilor de analiză chimică în laboratoare acreditate.
 • Autorizațiile legale necesare.
 • Toți cursanții vor trece prin exerciții practice de testare a materialelor articolelor de bijuterii;
 • Fiecare cursant va verifica, sub supravegherea formatorului, o varietate de piese, inclusiv argint, aur și platină.
 • Bursa valorilor metalelor prețioase este la dispoziția oricui prin intermediul internetului și a site-urilor de specialitate; prezentarea acestora;
 • Explicarea calculului prețului aurului, în funcție de karataj.

Faceți cunoștință cu instructorul nostru

Valentina Epure

Cu o carieră impresionantă de 14 ani în domeniul metalelor prețioase, Valentina este specializată în verificarea și evaluarea acestor materiale valoroase. Ea și-a început călătoria în 2009 la o casă de amanet și de atunci a fost afiliată la o companie importantă responsabilă cu achiziționarea și exportul de metale către rafinăriile din Italia și Elveția – unități care procesează în medie 400 de tone de aur și argint în fiecare an.

Filosofie

Valentina este pasionată să împărtășească din cunoștințele neprețuite pe care le-a acumulat de-a lungul carierei sale extinse.

Ea crede cu tărie în puterea expertizei practice, concentrându-se pe creșterea setului de abilități ale oamenilor și pe siguranța de sine în evaluarea și validarea metalelor prețioase..

Alăturați-vă ei pentru a explora lumea complicată a metalelor prețioase și evaluarea acestora. Obțineți abilități practice, cunoștințe de expert și încrederea de a excela în profesia dvs.

Testări prin metode tradiționale

Până în 2012, Valentina și-a perfecționat abilitățile folosind metode tradiționale, cum ar fi testarea cu ajutorul pietrei de test lydian, cheilor de etalon și reactivilor chimici. Ea are expertiza de a evalua până la 5.000 de grame de aur zilnic prin aceste tehnici.

Tehnici moderne

După 2012, o mare parte din munca ei a implicat evaluarea lingourilor și aliajelor. Expertiza ei se extinde pana la evaluarea aliajelor, evaluarea pierderilor în timpul topirii precum și a altor proceduri avansate de verificare.

Cunoștințe complete despre metal

De-a lungul carierei sale, Valentina a evaluat sute de kilograme de aur și argint, împreună cu cantități semnificative de platină, paladiu și rodiu.

Educație

Valentina a absolvit cu succes cursuri acreditate de Gemologie, cu accentul pe Diamante și Pietre Prețioase Colorate, precum și un curs de Fabricare de Bijuterii, certificat si aprobat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației.

Galerie foto

Intrebari frecvente

Care este cea mai frecventă greșeală pe care o fac angajații caselor de amanet când testează metale?

Angajații caselor de amanet care nu au experiență sau nu au urmat un curs în acest domeniu fac foarte multe greșeli ce se datorează pregătirii minime. Nu folosesc etaloane, piatra Lidya, examineaza obiectele doar cu ochiul liber.

Care sunt limitele acestor metode tradiționale?

Testarea tradițională executată corect se rezumă la identificarea aliajelor standard, și des folosite in confecționarea bijuteriilor (9k, 12k, 14k, 18k) (Ag925)

Există alternative moderne la aceste metode? Dacă da, ce recomandați?

Exista mai multe metode în evaluare a metalelor prețioase. Metodele alternative de testare a metalelor prețioase se efectuează cu ajutorul spectometrelor sau în laboratoare de analiza chimică, ele nu pot fi executate eficient dacă nu sunt asistate de oameni specializați în domeniu.

Ce ar trebui să căutăm atunci când evaluăm lingourile?

Lingourile Good Delivery trebuiesc identificate în principal după autenticitate, codurile înscrise pe ele de rafinăria producatoare și de asemenea greutatea și măsurile lor (lungime, lațime, grosime - identificate cu ajutorul unui șubler) să fie identice cu cele prezentate pe site-ul producătorului ca în final să se recurgă la metode de testare a aurului înscris pe acestea.

Cum v-a ajutat expertiza în gemologie în capacitatea dumneavoastră de a evalua metalele?

Gemologia împreuna cu cunoștințele în metalele prețioase au contribuit la capacitatea de aprecia valoarea mai exactă din punct de vedere financiar a bijuteriilor cu pietre prețioase și la aprecierea mai profundă a frumuseții acestora.

Care ar fi cel mai bun sfat pentru proprietarii de case de amanet pentru a-și îmbunătăți abilitățile de evaluare a metalelor?

Sfatul meu către proprietarii caselor de amanet este acela de a contribui cât se poate de mult la formarea, perfecționarea responsabililor de achiziție a metalelor prețioase.

De ce nivel de experiență sau cunoștințe pre-condiții au nevoie participanții pentru a urma acest curs?

Pentru participarea la acest curs nivelul de cunoștințe în metale prețioase nu este necesar sau de începator/ nivel mediu.

Cursul acoperă îndrumările legale și autorizațiile necesare pentru testarea metalelor prețioase?

Cursul pregătește participanții pentru o evaluarea corecta a metalului prețios și oferă informații minime din legislația în vigoare despre procedura legală de vânzare a metalelor prețioase mai exact Taxarea Inversă. Alte informații ce pot fi menționate în curs sunt despre procedura standard de marcare în detrimentul vânzării obiectelor din metal prețios.

După finalizarea cursului, va exista vreun suport sau resurse ulterioare disponibile?

La finalizarea cursului participanții vor intra în posesia suportului de curs folosit pe tot parcursul acestuia. În acesta sunt marcate ideile principale și pașii ce trebuiesc urmați în verificarea corectă și eficientă a bijuteriilor.

Bijuteriile se vor testate

Înscrie-te la curs

Înscrie-te la cursul de amanet.

Adresa

Str. General Constantin Coandă 29, București

Program

LUNI - VINERI: 10:00 – 17:00

Contact

Telefon: +40 766 795 489
Email: contact@galeriilevoicu.ro

Scroll to Top