Gabriela Voicu-Secărea | Galeriile Voicu
bijuterier

Gabriela Voicu-Secărea

Am ales să predau din nevoia și dorința de a transmite mai departe informația adunata in cei 10 ani de experiență si sutele de ore de cursuri si de experimentari.

Cu o diplomă de specializare în Turism la Academia de Studii Economice București și cu un masterat în același domeniu, drumul spre antreprenoriat și-a urmat cursul, oarecum contraintuitiv, în directia bijuteriilor din metal prețios sau metal alternativ. 

Primii pași au fost făcuțîn cadrul școlilor de bijuterie contemporană Assamblage, din București, Alchimia din Florenta și al atelierului 137 Degrees din Barcelona. 

Dorința de a explora acest drum s-a materializat prin participări la diferite evenimente de profil din ța sau de peste hotare: Italia (sept 2014), Italia – Milano (2016); Spania – Barcelona (2016); Franta – Lille (2016), Portugalia – Lisabona (2017), Austria – Viena (2017), Olanda – Amsterdam (2017), Italia – Milano (2018), S.U.A. – New York (nov 2018) cu piese sau colecții atât din materiale prețioase, câși din materiale alternative: rașina, plexiglas, lemn, textil etc.

În 2017, după o perioadă de cercetari în domeniul bijuteriei contemporane, șîn urmă caștigării unui proiect StartUp Nation, a creat brandul J Kult și atelierul ce a susținut acest brand. Atelierul s-a dezvoltat, devenind și producatorul din spatele altor branduri și designeri din piața romanească și atingând un maxim de 8 angajați. 

În acest context, a venit natural următorul proiect și anume acela de a crea o școală de bijuterie contemporană, un loc al descoperiri și exprimării sinelui.

Școala Galeriile Voicu este gândită ca locul unde cei ce vor învăța bijuterie vor profita de anii de experiență ai formatorilor, învațând calea cea mai simplă și mai rapidă spre propriile lor creații. 

Îmi doresc ca Galeriile Voicu să devină un loc în care să te reîntorci cu drag pentru a crește, a te dezvolta, atât artistic, câși personal; un loc în care să se creeze o comunitate, iar informația să circule liberă și din abundență.” 

Alte proiecte create și dezvoltate:

Atelierul si brandul de bijuterie J Kult, proiect initiat in 2017, avand-o ca unic fondator, perioada 2017 – prezent

Scoala de bijuterie „Art-up”, in cadrul careia a fost co-fondator si asociat pentru perioada 2021-2023.

Scoala de bijuterie „Galeriile Voicu”, cel mai nou proiect, inceput in 2023.

Scroll to Top